Neerlands beste eighties act!
Dat gelukkig toeval bestaat, blijkt wanneer zangers/ songwriters Bert Heerink, Erik Mesie en Peter Groot Kormelink elkaar tegen het lijf lopen op een podium ergens in den lande. Deze gebeurtenis luidt namelijk de blijde geboorte in van een lumineus plan: “Het Dak Eraf”. De heren slaan de handen ineen en trekken, begeleid door een superband, door Nederland om het publiek 90 minuten lang in staat van pure gekte te brengen!

A trip down memory lane...
Peter Groot Kormelink is een bekend gezicht in muziekminnend Nederland. We kennen hem van De Jazzpolitie en Splitsing waarin hij zijn naam vestigde als zanger en schrijver van een flink aantal memorabele hits. Evergreens als: “Liefdesliedjes”, “Wind en Zeilen” en “Recht uit het hart” zijn anno 2004 nog dagelijks in de ether. Het feit dat Peter De Jazzpolitie naar het land der legenden heeft verwezen weerhoudt hem er gelukkig niet van zijn repertoir ‘uit te lenen’ aan Het Dak Eraf. Dit wordt afgewisseld met een selectie prachtige songs van zijn persoonlijke helden Joe Jackson en Peter Gabriel.

Bert Heerink is de trotse bezitter van dé rockstem van Nederland. Als frontman van de formatie Vandenberg verwierf hij internationale faam in binnen- en buitenland met de super-hit “ Burning Heart”. Het vele touren door Europa, Japan en Amerika maakte van Bert een autoriteit op het gebied van entertainment. Het is vaak tot groot vermaak van zijn medezangers dat hij daar te pas en te onpas over verhaalt. En wees gerust, Bert verlaat het pand niet voordat hij het publiek heeft getrakteerd op een reeks “Heineken Hits”.

Erik Mesie, de zingende hartenbreker. Talloze dames bracht hij in vervoering met het prachtige “Stiekem Gedanst” onder de noemer Toontje Lager. Je hoefde de radio maar aan te zetten of de hits “Net als in de Film” en “Ben jij ook zo Bang” vlogen je om de oren.
In Het Dak Eraf zingt Erik Mesie zeker geen toontje lager. Sterker nog, met dezelfde karakteristieke stem van weleer brengt hij eigen hits en absolute “tachtig-toppers” op sympathieke wijze.

“Het Dak Eraf”: zes kwartier lang drie topartiesten aan het werk! Eigen werk en spetterende covers in een swingende setting. Tot nu toe bleek elk podium te klein...