Info: Margriet Sjoerdsma
Reguliere Optredens
 

Op deze pagina vind je informatie over de tour Reguliere Optredens van de band Margriet Sjoerdsma. Deze informatie wordt door de band of haar management op onze site gezet, dus je leest het uit eerste hand.

Klik hier om terug te gaan naar de agenda van Margriet Sjoerdsma.

Tussen pop en jazz

Margriet bevindt zich met haar muziek op het dynamische grensvlak van pop en jazz! Deze muziekstroming is een aantal jaren geleden populair geworden door namen als Katie Melua en Norah Jones. Geïnspireerd vanuit zowel de pop als de jazz meandert Margriet door haar grotendeels zelfgeschreven liedjes heen. Kortom; een zeer prettige muziekstijl waarbinnen Margriet vocaal weet te excelleren! Een zeer belangrijke pilaar is de samenwerking met het piano talent Dimitar Bodurov. Live laat ze zich tijdens de show tevens begeleiden door haar vaste muzikanten op drums en bas.

Op 16-jarige leeftijd begint Margriet met zingen aan de vooropleiding van het Maastrichts Conservatorium. Dit naast haar gymnasiumopleiding in Sittard. In datzelfde jaar behaalt zij met haar toenmalige band de finale van de Kunstbende en treedt ze op in de Grote Zaal van de Vredenburg te Utrecht. Margriet wordt hierna toegelaten tot het Rotterdams Conservatorium. De afgelopen zomer studeerde Margriet Cum Laude af in Rotterdam. Dit tijdens een dampend eindconcert in een bomvolle zaal. Gesteund door haar glansrijke afzwaaien is Margriet inmiddels begonnen aan de Masteropleiding aan het conservatorium van
Amsterdam.

In 2002 wint Margriet een finaleprijs op het prestigieuze Prinses Christina Concours, waar Dimitar Bodurov haar begeleidt op piano. Rita Reys neemt Margriet onder haar hoede. De grand lady van de Nederlandse jazz geeft haar een aantal prive lessen. Margriet is zeer onlangs uitgekozen om deel te gaan nemen aan de tweede editie van de Brussels Young Jazz Singers Competition in de befaamde Music Village te Brussel. Jazzgrootheden als David Lynx en Sheila Jordan zitten in de jury.

Haar debuutalbum ‘With A Whisper Of A Morning’ wordt zowel in binnen- als buitenland erg goed ontvangen. Margriet is dan ook vaak te horen op o.a. Radio 2, de Concertzender, Jazz Arrow en Radio Rijnmond. Het nieuwe album 'BlooM' is een muzikale ontdekking met uitgewerkte arrangementen voor instrument en zang.

"Deze CD (haar debuutalbum "with the whisper of a morning") heeft met Bloom een opvolger van zeldzame schoonheid gekregen. Kan me niet herinneren dat ik eerder een cd in handen kreeg die ik na beluisteren onmiddelijk weer opzette. Moeilijk voor te stellen dat er dit jaar nog een betere Nederlandse productie uitkomt" (14 mei 2008, De Twentsche Courant Tubantia, Ton Ouwehand)

"Haar pianospelende rechterhand Dimitar Bodurov en de befaamde topproducer Michiel Hoogeboezem zorgen er samen met een legertje jonge topmuzikanten voor dat "Bloom" een waar huzarenstukje is geworden waar jazz, lichte pop en zelfs klassiek op een natuurlijke manier zijn geïntegreerd" (18 mei 2008, Telegraaf, Jean-Paul Heck)

"Het nieuwe album van zangeres Margriet Sjoerdsma en haar band is opnieuw een prachtproducktie en het bewijs dat goede muzikanten altijd nog beter kunnen worden" (http://www.musicupdate.nl)

"Van deze maar ook van enkele andere composities schreef Margriet zelf de teksten waaronder het geweldige nummer "That is why I love you", en het semi-melancholische "First look left". Ze is capabel en eigentijds. En dat is te horen op dit veelzijdige en fabuleuze album." (http://muziekpodia.nl, Jan Klupper)