Scrum slaat toe met nieuwe single: ‘Perfect Crime’!

De Scrum-trein dendert met hoge snelheid verder op de muzikale sporen. Reeds twaalf jaar timmeren zes gedreven muzikanten met een onvoorwaardelijke voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, aan de weg. Elk optreden gaan ze tot het uiterste en ontvangen ze enthousiaste reacties in Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen én België. Sinds het aantrekken van Leon als nieuwe frontman, heeft Scrum een nieuwe adem gevonden en is de band de pop-folk richting ingeslagen. Na de succesvolle releases van ‘Miss Me’ (But Let Me Go) en ‘Hold My Hand’, leveren ze met ‘Perfect Crime’ een oorwurm af om u tegen te zeggen. Na één luisterbeurt zitten de AAA’s definitief tussen je oren en laat deze compositie je niet meer los. Niemand gaat verwonderd zijn, wanneer de radiostations straks ‘Perfect Crime’ toevoegen aan hun playlists, want net als bij de vorige releases, heeft Scrum opnieuw een radiovriendelijke single opgenomen, die eindeloos op repeat kan worden afgespeeld. ‘Perfect Crime’ is niet alleen de nieuwe single, het is meteen ook de titel van een mini-EP die dit najaar verschijnt als opwarmer voor het nieuwe Scrum-album, dat voorzien is voor januari 2018. Waarom wordt ‘Perfect Crime’ opnieuw een voltreffer voor Scrum? Eenvoudig, omdat het liedje geschreven werd door drie doorwinterde songwriters/producers; Sander Rozeboom (Caro Emerald, Van Velzen, Bløf), Rupert Blackman (Causes - ‘Teach me how to dance with you’) en Ashley Hicklin (Waylon, Tom Dice en Tiësto). Mede dankzij dit topteam, blijft het Scrum-verhaal internationaal verder groeien.

“Het is leuk als je zoveel waardering krijgt van het publiek, maar ook uit de muziekwereld. Heel wat artiesten komen ons feliciteren met de liedjes die we maken. We krijgen complimenten voor onze producties en dat dat werkt motiverend. Wij gaan daar niet van zweven, integendeel. We blijven nuchter met onze voetjes op de grond en blijven hard werken om ons verhaal te laten groeien. We maken graag muziek. We staan graag op het podium en we houden van de theaters en festivals. We zien het publiek groeien, mede dankzij de optredens en onze activiteiten op de social media, want ook daar zitten we in de lift en krijgen we steeds meer en meer volgers. Elke fan en volger moet je verdienen en daarom blijven we ons best doen om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze muziek”, klinkt het enthousiast bij de band.

De band tourt vanaf november 2017 door het land met haar theatertour Single Malt Folk. Hier is het genieten van verhalen en liederen van het leven, wordt er geproost op de liefde, vriendschap en muziek. Te zien in ...

Foto: Gijs Spierings